top of page

Educare jaargang 33, nr. 2. 2015

 

 

 

 

"Een dolfijn als therapeut"

1 juli 2015

 

Een artikel over de ervaringen van de ouders van Micky, die in september 2013 twee weken therapie heeft gekregen met behulp van een dolfijn, Chabelita. Het Curacao Dolfin Therapy Center biedt therapie aan, in dit geval kinder fysiotherapie met ondersteuning van dolfijnen. 

 

Micky kreeg dagelijks twee uur therapie. Het eerste uur was kinder fysiotherapie. Micky leerde daar bijvoorbeeld zelfstandig staan. Voor het eerst zagen we dat hij meer dan een halve minuut zelfstandig kon staan, terwijl hij met 1 hand de vensterbank vast hield. Het tweede uur kreeg Micky in een bassin, dat in direct contact staat met de zee therapie met een dolfijn, Chabelita. De kinder fysiotherapeute hield Micky vast en gaf de dolfijn trainster opdrachten die zij weer door gaf als instructie aan de dolfijn. Micky heeft daar vooral geleerd om zijn aandacht (zijn aandachtsspanne was erg kort) langer vast te leren houden en zodoende meer en beter contact te kunnen leggen. De ervaringen met de dolfijnen waren zeer intens en emotioneel. Er gaat een grote emotionele, bijna empathische kracht en energie van ze uit. 

 

Zie voor het gehele artikel pagina 30-31: link naar Educare nr. 2 2015.

Xclusivo Aruba, nr. 2 2018

 

 

 

 

"Micky's Foundation: hulp geboren uit een tragedie"

1 juli 2018

 

Een interview met de oprichter en voorzitter van Micky's Foundation Gijs de Rooij (vader van Micky), in het Arubaanse magazine Xclusivo jaargang 2018, juli. 

 

Artikel Stem van Grave.interview Gijs en MF.heic

De Stem van Grave december 2024

Een interview met vader van Micky en oprichter van Micky's Foundation door de Katholieke Stichting voor Blinden en Slechtzienden. 

bottom of page